Începând de luni Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență – Ciolpani, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, va demara activitățile specifice pentru explozia controlată a unor stânci ce blochează drumul forestier ce leagă satul Plavățu, comuna Mânzălești de Mănăstirea Găvanu.

Decizia vine după Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat sprijin pentru deblocarea drumului forestier la începutul lunii noiembrie.

Echipajele pirotehnice vor realiza detonări în vederea mărunțirii mai multor stânci, care ulterior vor fi îndepărtate de pe calea de acces prin intermediul utilajelor din cadrul Primăriei Mânzălești și Direcției Silvice Mânzălești. În funcție de caracteristicile zonei specialiștii pirotehniști vor stabili numărul de detonări, cantitățile de substanțe explozive folosite, precum și durata intervenției.

Pe parcursul desfășurării activităților în zonă, paza va fi asigurată permanent de către un echipaj din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.