Pentru că iarna să își intre complet în drepturi, Moş Nicolae a adus timid și primii fulgi de nea la Buzău. Și chiar dacă în oraș nu am avut parte de o ninsoare în adevăratul sens al cuvântului ci doar de lapoviţa , ploaie şi un vânt slab, la Bisoca, zăpada s-a aşternut deja iar temperaturile au coborât sub 0. Potrivit meteorologilor de la Staţia Bisoca, stratul de zăpadă măsoară 6 centimetri. Vântul nu a creat probleme în timp ce minima termică a ultimelor ore a fost de minus 3 grade Celsius, cu o maximă de 0 grade Celsius.
Chiar și așa autoritățile județene spun că nu trebuie să ne facem griji mai ales că a fost finalizată licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene.
În zilele următoare, o comisie din partea Prefecturii va verifica starea utilajelor dar şi stocurile de antiderapant de la cele trei fire care au semnat cintracte cu Consiliul Județean Buzău. Acestea sunt, ca și în anii trecuți, Petroconsint, Liciu Con și Conferic. Valoare de licitație a contractelor de deszăpezire se ridică la 10.364.737 lei iar cele trei societăți vor avea la dispoziție 41.600 de tone de material antiderapant dar și 64 de utilaje care vor acționa pe cele cinci zone de responsabilitate pe care au fost împărțite drumurile județene, respectiv Buzău, Pogoanele, Râmnicu Sărat, Vintilă Vodă și Șețu.
Totodată, în această iarnă au fost montate și parazăpezi în punctele critice de pe DN 22 şi DN 2 E 85. Acestea se întind pe mai bine de 3 kilometri de drum în dreptul localităţilor Boldu, Oreavu şi Poşta Câlnău. Rămâne de văzut dacă drumarii au ghicit partea de unde va fi viscolită zăpada și nu se va mai repeta problema de anul trecut când parazăpezile au fost montat exact pe partea opusă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.