Moș Crăciun a sosit mai devreme cu câteva zile pentru UNPR, partid care de astăzi are la Buzău postul de subprefect, ocupat de Valeriu Ungureanu. La ceremonia de învestire oficiată de secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Gheorghe Emacu, au fost prezenți câțiva șefi ai instituțiilor deconcentrate, angajați ai Prefecturii dar și senatorul Ion Vasile, cel căruia Valeriu Ungureanu i-a fost alături în vremea când „Doctorul” era reprezentant al Guvernului în teritoriu.
În alocuțiunea rostită după depunerea jurământului de credință, Valeriu Ungureanu și-a manifestat încrederea că va avea o bună colaborare cu șefii instituțiilor din subordine dar și cu șeful său direct, prefectul Paul Beganu. Trebuie menționat faptul că la ceremonia de învestire nu a participat nici un reprezentant al partidului de guvernământ, dar nici alți membri ai UNPR, exceptându-i pe Ion Vasile și pe Valerian Țuclea, cel care, de altfel, a râvnit în mai multe rânduri la postul ocupat acum de Ungureanu.
Cea mai mare surpriză a constituit-o declarația senatorului Ion Vasile, care s-a transformat subit într-un umil lăudător al premierului Emil Boc. Dacă în urmă cu mai puțin de un an, „Doctorul” îl cataloga pe șeful Executivului drept „cel mai slab premier pe care l-a avut România” sau „cel care execută orbește ordinele păpușarului de la Cotroceni”, acum, când senatorul a schimbat barca politică, premierul Emil Boc parcă a devenit o cu totul altă persoană.
„Aș vrea să le mulțumesc, în primul rând partenerilor noștri de coaliție, primului ministru, în special pentru încrederea avută în domnul Valerică Ungureanu pentru a fi investit în funcția de subprefect la Buzău. S-a spus despre domnul Ungureanu, și eu vin să întăresc acest lucru, că are o experiență extrem de vastă în administrație. În speranța că lucrurile se vor îndrepta cât mai repede cu putință la nivel european și mondial, și noi, un partener de guvernare loial al primului ministru Emil Boc, îl asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul administrațiilor publice locale și a Instituției Prefectului”, a spus astăzi senatorul Ion Vasile
Și pentru ca senzația de greață a auditoriului să atingă cote maxime, secretarul de stat Gheorghe Emacu a dorit să mulțumească pentru implicare liderului UNPR Buzău.
„Vă mulțumesc domnule senator pentru aprecierile dumneavoastră și pentru sprijinul pe care îl acordați județului și Instituției Prefectului”, a încheiat secretarul de stat Gheorghe Emacu.
Încă o concluzie că politica nu este altceva decât o modalitate pentru politicieni de a-și atinge scopul și orgoliile personale, că doar nu degeaba se spune că politica este asemenea unei femei cu moravuri ușoare.
Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere nea Valerica este cel mai bun om de administratie pe care il are Buzaul. Bafta nea Valerica si sa faci numai fapte bune ,si te roaga un om simplu din popor pune tunurile pe hotii astia cu terenurile ca nu se mai poate. Cat despre poza .., tipic lui Cipilica . Un lucru serios nu are face si el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.