În lipsa zăpezii, vântul puternic ar putea închide drumurile din județ

0
1304

Codul roșu de viscol emis de meteorologi ar putea duce la închiderea drumurile naționale din județul Buzău pe perioada de valabilitate a avertizării. Asta este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență convocat de prefectul leonard Dimian desi la Buzău nu a căzut nici un strop de zăpadă. Cu toate acestea autoritățile iau în calcul o asemenea măsură pentru a evitată orice problemă ce ar putea fi generată de vântul puternic, care se așteaptă să sufle cu până la 120 km/h.

”Suntem în stare de alertă pentru a interveni în sensul suplimentării dispozitivului curent. Vom face filtre în punctele cunoscute, vom izola la nivel de județ și municipii, pe cei surprinși în trafic. Recomandăm șoferilor să evite deplasările pe distanțe lungi, mai cu seamă pe perioada codului și să respecte indicațiile agenților de poliție. Se preconizează că de îndată de va fi instaurat codul roșu să procedăm la închiderea tututor dumurilor naționale. E posibil să intervină o astfel de măsură și înainte de a intra în vigoare codul roșu, dacă situația va fi de așa natură. Pe de altă parte, poate fi o situație de criză când într un județ limitrof să fie probleme pe drumuri și ca să nu fie presiune pe colegii de acolo să dispunem și noi închiderea tronsonului”, a explicat comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi.

Măsuri pentru preîntâmpinarea unor evenimente nadorite se iau și în domeniul medical. Astfel, persoanele care au nevoie de dializă și femeile însărcinate aflate aproape de termen vor fi aduse la Spitalul Județean Buzău, astfel încât să poată primi îngrijiri medicale la nevoie.

”Am luat legătura cu centrul de dializă, toate persoanele dializate să poată fi transportate și aduse in functie de turele pe care le au programate, la Spitalul Judetean. Managerul spitalului si-a dat acordul pentru a aduce in unitatea sanitară atat persoanele dializate, gravidele, cât și persoanele dependente de aparate de oxygen. Gravidele din ultimul trimestru si cu sarcina cu risc vor fi înștiințate că ar trebui să se interneze iar în situația în care refuză să declare că îli asumă acest risc”, a declarat Cristina Ungureanu director DSP Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.