Autobuz
Buzoienii ar putea circula gratis cu mijloacele de transport în comun ale societății Trans Bus. În prezent, municipalitatea achită societății responsabile cu transportul în comun din municipiu o subvenție care înseamnă nu mai puțin de 84 la sută din veniturile societății în timp ce, din vânzarea de bilete, Trans Bus nu obține decât 16 la sută. Acest lucru s-a putea modifica în viitorul apropiat iar buzoienii ar putea circula gratuit cu autobuzele Trans Bus.
„În acest moment cu transportul în comun merg cei care merg la locurile de muncă și nu au un mijloc de transport iar ceilalți merg practic gratuit. Să știți că viitorul ăsta este. Transportul în comun și în Europa, în orașe similare este gratuit. De altfel, acest lucru se întâmplă acum și la Ploiești și Timișoara unde transportul în comun este gratuit. Diferența de subvenție nu ar mai fi atât de mare și ar putea fi plătită de municipalitate. Dacă scăpăm de ratele la investiții de 300 de mii de lei pe lună am putea introduce transportul gratuit și cred că acolo ne îndreptăm”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
De asemenea, Boșcodeală a explicat că alternativa de tip maxi-taxi la transportul în comun oferit de Trans Bus va fi substanțial îmbunătățită de la începutul lunii mai. La acest moment traseele de maxi-taxi sunt în curs de licitare iar condițiile impuse de municipalitate prestatorilor acestor servicii sunt de a-și adapta mijloacele de transport la cerințele pieței. Practic, mașinile care vor executa transport de călători trebuie prevăzute neapărat cu instalații de climatizare, centuri de siguranță individuale precum și rampă și loc special destinat persoanelor cu handicap aflate în scaun rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.