Anul 2012 este pe drept cuvânt unul electoral. După un scrutin de alegeri locale și unul pentru demiterea președintelui României, în așteptarea parlamentarelor din decembrie fermierii buzoienii au parte de un scrutin electoral numai al lor. În data de 21 octombrie aproape 30.000 de fermieri sunt așteptați la urne pentru a-și alege Colegiul Director al Camerei Agricole Județene urmând ca din rândul membrilor să fie ales un președinte și un vicepreședinte al instituției nou inființate. Depunerea candidaturilor a început deja iar dosarele de candidați se primesc până pe data de 26 septembrie.
Comitetul de inițiativă s-a înființat și este condus de fostul primar al comunei Chiojdu, Gheorghe Dumitrache. De asemenea Biroul Electoral Județean a fost constituit și este format dintr-un reprezentant al Prefecturii în persoana Domnicăi Tomescu care este și președintele BEJ, un reprezentant al Inspectoratului Teritorial Silvic și doi juriști din cadrul Direcției Agricole.
„Vor fi înființate secții de votare la nivel de comună și fiecare fermier este așteptat să își exprime opțiunea electorală. Vor fi două locuri din partea patronatelor, 10 locuri din partea asociațiilor profesionale de agriocultori, din partea silvicului, a învățământului și cercetării, din rândul sindicatelor și al tinerilor fermieri în total 25 de membri ai colegiului director din care se vor alege un președinte, un vicepreședinte și un secretar. Vor fi trageri la soți a ordinii pe buletinele de vot și vor exista nu mai puțin de 9 buletine de vot având în vedere că din Colegiul Director al Camerei Agricole trebuie să facă parte oameni proveniți din sectoare diferite de activitate”, a declarat directorul Direcției Agricole, inginerul Cosmin Florea.
Și pentru că într-o luptă electorală trebuie să participe și oameni cu experiență în astfel de bătălii nici de aici nu lipsesc politicienii. Până acum și-au depus candidatura pentru un loc în Colegiul Director al Camerei Agricole Județene, consilierul județean Dănuț Păle din partea Colegiului Medicilor Veterinari care candidează pe un loc eligibil având în vedere că în organismul nou inființat trebuie să fie și un reprezentant al medicilor veterinari dar și senatorul Ion Vasile în calitate de viticultor. De asemenea, tot pentru o funcție de membru în Colegiul Director al Camerei Agricole Județene Buzău mai candidează și unul dintre vicepreședinții Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.