Florentin LUNGU

Încă o lună de arest la domiciliu pentru primarul din Nehoiu, Florentin Lungu, acuzat de o serie de infracțiuni și condamnat deja la închisoare cu suspendare într-un alt dosar. Lungu va trebui să rămână în arest la domiciliu până cel mai devreme pe data de 8 martie, însă nu este exclus ca măsura să fie dictată cu repetiție și după expirarea celor 30 de zile de arest la domiciliu

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. În baza art. 222 alin 2 C.pr.pen. dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.02.2015 şi până la data de 08.03.2015 inclusiv, a inculpatului: Lungu Florentin În baza art. 275 alin. 3 c.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se precizează în soluţia instanţei

Florentin Lungu a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2014, fiind acuzat că i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu, spuneau că acesta a făcut demersuri pentru a obţine un teren cu o suprafaţă de trei hectare şi a întocmit ”în mod defectuos” documente în acest sens. Astfel, în calitate de preşedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi ştia că acestea conţineau date nereale.

Anchetatorii susţineau, totodată, că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau alesului. Ulterior, el a fost eliberat însă s-a decis arestul la domiciliu.

Între timp, Florentin Lungu, a fost condamnat într-un alt dosar, decizia nefiind definitivă. Judecătoria Pătârlagele l-a condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de conflict de interese, pe motiv că, în timp ce se afla în funcţie, a avizat la plată o factură restantă către firma sa pentru o serie de lucrări realizate la şcoala din Nehoiu, dar şi pentru atribuirea preferenţială a unui contract de lucrări.

În prezent, Florentin Lungu este suspendat din funcţia de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.