Buzoianul Ciprian Ștefan Polschi, caporal clasa a III-a a murit, joi dimineață în capitala Afganistanului în urma unui atac cu un dispozitiv explozibil improvizat. Ciprian Ștefan Polschi avea 38 de ani era căsătorit și era tatăl a doi copii cu probleme. El lucra în cadrul MApN din anul 2004, era încadrat ca șofer și joi dimineață se afla în misiune la volanul unei mașini de serviciu. Militarul se afla la cea de-a treia misiune în Afganistan, misiune în care plecase la sfârșitul lunii iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că îl va decora cu Ordinul Naţional „Steaua României” pe militarul român care a fost ucis în atentatul terorist de la Kabul.

„Am primit astăzi din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român şi-a pierdut viaţa la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei greu încercate în aceste momente tragice şi le transmit condoleanţe”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.