Forțe impresionante mobilizate pentru stingerea unui incendiu izbucnit, luni seară, la două hale ale unei societăți comerciale din Buzău care fabrica WPC(Deck). WPC-Wood Polymer Composite este de fapt lemn plastifiat compozit, mai precis rumeguș amestecat cu deșeuri de plastic si acoperit cu un strat de plastic folosit la amenajări interioare și exterioare. Fumul dens si toxic a determinat autoritățile județene să emită mesaj prin sistemul RO-Alert.

”Incendiu major cu degajări mari de fum produs la AGROSEM SA, Zona Industrială Buzău. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de  intervenţie. Respectaţi recomandările impuse de autorităţi. DSU/IGSU/ISU”, a transmis, luni, ISU Buzău.

Potrivit prefectului Daniel Ţiclea, acţionează toate resursele disponibile de la nivelul ISU Buzău şi au fost solicitate încă 6 autospeciale de la Vrancea, Ialomiţa şi Prahova. În total aproximativ 140 de pompieri din care 40 de la inspectoratele județene pentru situații de urgență din județele învecinate au fost chemați să lupte cu flăcările.

După mai două ore  focul a fost izolat și se lucrează pentru lichidarea acestuia. Nu se cunosc deocamdată cauzele care au generat incendiul.
https://youtube.com/shorts/YSeKl5jpsBU?feature=share
În prima faza, la fața locului au fost alocate 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanță SMURD. Din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenție au fost suplimentate  cu alte 3 mașini de stingere  (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR) și  cu 1 Autoscară de la ISU VN. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns , au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.