Misiune extrem de dificilă a pompierilor buzoieni. Opt ore s-au chinuit angajaţii ISU Buzău, ieri, să stingă un incendiu de amploare izbucnit într-o pădure bătrână de peste 100 de ani din oraşul Nehoiu.
Flăcările, izbucnite cel mai probabil din cauza unui foc lăsat nesupravegheat, au intrat în pădure şi au mistuit în total 53 de hectare. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic. Din cauza drumului impracticabil, autospecialele nu au putut ajunge până la locul incendiului, astfel că aproape 50 de pompieri, unii chemaţi de acasă, s-au chinuit la lopată şi cazma să lichideze focul.

Astăzi, pompierii şi poliţiştii vor merge acolo unde ziua trecută s-a produs incendiul de proporţii, pentru a stabili cauzele, pentru a identifica proprietarul pădurii dar mai ales pe cel care a pus focul şi nu l-a supravegheat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, ziua trecută, 12 incendii de vegetaţie uscată s-au înregistrat pe raza judeţului Buzău, toate provocate de nişte indivizi iresponsabili care incendiază resturile vegetale strînse de pe cîmp şi apoi lasă focul la voia întîmplării.

Şi atenţie, incendierile necontrolate lasă agricultorii fără subvenţii. Cei care dau foc miriştilor riscă să piardă subvenţiile dacă APIA descoperă că fermierii au primit bani de la stat pentru suprafeţele incendiate. Decizia tăierii subvenţiilor a fost luată pentru că pompierii au ajuns să nu mai facă faţă valului de arderi necontrolate pe cîmpiile judeţului.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.