UPDATE: Incendiul a fost stins după aproximativ 3 ore.

 

Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri, în localitatea Podgoria și a cuprins peste 12 hectare de miriște. La fața locului s-au deplasat pompieri de la Râmnicu Sărat în ajutorul cărora au sărit si alte zeci de localnici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Vasile Prahoveanu, flăcările au cuprins 12 hectare de iar pentru stingerea acestuia intervin cu mături și lopeți mai multe echipaje de pompieri dar şi angajaţi ai ocolului silvic, localnici  voluntari de la serviciul de urgenţă din zonă dar şi membri ai Comitetului Local pentru  Situaţii de Urgenţă.

În ultim vreme în județul Buzău s-au produs mai multe incendii de vegetație uscată care au afectat peste de hectare de miriște și litieră de pădure incendiile fiind favorizate și de temperaturile ridicate şi de lipsa de precipitaţii.

Până acum, doar 2 amenzi au fost aplicate celor identificaţi ca fiind responsabili de producerea acestor incendii. O amendă a fost aplicată unei societăţi agricole  şi alta unei persoane fizice care a dat foc resturilor de pe câmp și a scăpat focul de sub control fiind nevoie de intervenția pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.