Peste 400 de hectare de vegetație uscată ard la Vadu Sorești, în comuna Zărnești flăcările întinzându-se pe 10 kilometri.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitat să intervină și acționează cu peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată UTV Argo, dar și cu personal din cadrul  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărnești.

Acțiunile pompierilor sunt îngreunate de vântul puternic, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului. Totodată, intervenţia este una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.

Pe lângă acțiunile desfășurate în localitatea Zărnești, pompierii buzoieni acționează pentru localizarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată în alte patru locații din zona de competență a inspectoratului.

Totul se întâmplă din cauza oamenilor care dau intenționat foc câmpurilor pentru igienizare și pentru a le pregăti pentru lucrările agricole de primăvară. Tocmai de aceea pompierii solicita cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.