Zeci de pompieri se luptă de ore întregi să stingă un incendiu de proporții care a izbucnit pe muntele Penteleu, în punctul Fundu Bălescu. Focul a fost semnalat sâmbătă după amiază și nici până duminică la prânz nu a fost lichidat.

Din primele informații furnizate de plutonierul Vasile Prahoveanu de la ISU Buzău,  incendiul a mistuit deja circa 70 de hectare de vegetație uscată și două hectare de pădure de rășinoase. Misiunea de stingere a incendiului este deosebit de dificilă, din cauza altitudinii mari la care se manifestă, la circa 1600 de metri dar și a vântului și a faptului că în zonă nu este o sursă de alimentare cu apă. Pompierii sunt nevoiți să lupte pentru stingerea focului  cu mături, lopeți și să care cu ranițele sticle cu apă de la o distanță semnificativă. De altfel, angajații ISU Buzău au fot nevoiți să meargă circa 10 km pe jos din locul în care autospecialele nu au mai putut urca pe munte.

Conform reprezentantului ISU Buzău, hrana și apa pompierilor care intervin pentru stingerea incendiului de pe munte este asigurată de Consiliul Local Gura Teghii și din stocul de alimente al pompirilor voluntari din zonă.

În ultimele 12 ore, pompierii buzoieni au mai intervenit pentru stingerea a 7 incendii de vegetație uscată.

 

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.