Un puternic incendiu de vegetație uscată a izbucnit la Cislău și s-a extins până la litiera unei păduri din zonă.

„Pompierii buzoieni acționează pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe raza localității Cislău. Incendiul a pătruns în litiera pădurii din zonă, propagarea acestuia fiind limitată de către pompieri. În prezent la fața locului sunt angrenați 12 subofițeri, 1 ofițer și 1 maistru militar, ce mențin situația sub control”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Buzău.

Un alt incendiu de amploare a mistuit luni aproximativ 700 de hectare de vegetație uscată pe raza comunei Scorțoasa. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului care a suflat cu putere și au afectat și o locuință și două anexe gospodărești.

Peste 20 de subofițeri, 3 ofițeri și prim-adjunctul ISU Buzău s-au deplasat în zonă pentru a conduce intervenția.

De la începutul lunii martie pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină în 60 de cazuri iar suprafața afectată de incendii de vegetație uscată a depășit 2000 de hectare.

Marți, județul Buzău se află sub cod galben de vânt iar rafalele în zona de deal și de munte depășesc 94 de kilometri pe oră ceea ce face ca focul să se răspândească cu viteză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.