Incendiu Traian Vuia-4

Un han din apropierea municipiului Buzau, redeschis anul trecut si aflat in plin proces de modernizare a fost cuprins de flacari noaptea trecuta, focul distrugand aproape in intregime acoperisul cladirii.

Este vorba de fostul han Iuliana, de la Lipia, actualmente numit Hanu’ Lupilor. Cladirea hanului si-a schimbat propreitarul si infatisarea in cursul anului trecut, devenind cartierul general al motociclistilor din clubul Seawolwes Buzau. Fusese redeschis anul trecut, iar in prezent, noul proprietar lucra la amenajarea camerelor de la mansarda cladirii, intentionand ca in viitorul apropiat, hanul sa functioneze si ca unitate de cazare.

Planurile i-au fost date insa peste cap azi-noapte, cand acoperisul cladirii a fost cuprins de flacari care s-au extins cu repeziciune. Se pare ca focul a cuprins mai intai structura de lemn a mansardei, dupa care s-au extins la acoperis, moment in care incendiul a sporit in intensitate.

Cei care se aflau la han in acel moment au sunat imediat la 112, la fata locului fiind trimise cinci masini de pompieri, care au fost nevoite sa faca mai multe curse intre locul incendiului si cea mai apropiata sursa de apa pentru a realimenta, in zona neexistand o astfel de sursa.

Pompierii s-au luptat cu flacarile timp de cateva ore, reusind sa impiedice extinderea incendiului la intreaga cladire, insa neputand impiedica focul sa provoace distrugeri importante la nivelul mansardei si acoperisului.

Au ars aproximativ 500 de metri patrati de acoperis, flacarile mistuind si mansarda, impreuna cu obiecte de mobilier si aparatura aflate la acel nivel.

Din pacate, constructia nu era asigurata, iar paguba estimata se ridica la aproximativ 200.000 de euro, proprietarul fiind nevoit sa suprote din propriul buzunar reparatiile ce se impun.

Nu s-a stabilit deocamdata cu exactitate care au fost cauzele ce au dus la producerea incendiului, insa cea mai plauzibila varianta este cea a unui scurt-circuit produs la reteaua electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.