Controale încrucișate vor fi derulate începând cu 10 martie în toate spitalele din țară, inclusiv la Buzău. Controalele ar urma să fie făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. Vor fi comisii de specialitate dar şi de integritate care vor face verificări drastice şi pot da sancţiuni.
„Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi”, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.
El a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți.
„Ne gândim la instituirea unor registre (…). Spitalele să aibă registre în care să marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situații neobișnuite, precum și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți, astfel încât directorii de DSP să meargă proactivi săptămânal și să poată verifica ei înșiși aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gândim acest mod de a merge către pacienții noștri prin intermediul mecanismelor de inspecție și control pe care le avem”, a precizat Achimaș-Cadariu.
Totodată, Patriciu Achimaș-Cadariu a făcut public rezultatul celor două controale derulate anul trecut în spitale. „Inspecția Sanitară de Stat a organizat în 2015 două acțiuni de control, una în luna martie, când au fost verificate 311 unități sanitare cu paturi. Au fost 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 183 de avertismente; două decizii de suspendare. În a doua perioadă de control au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, 77 au fost avertismente”, a arătat ministrul.

2 COMENTARII

  1. […] Controale încrucișate vor fi derulate începând cu 10 martie în toate spitalele din țară, inclusiv la Buzău. Controalele ar urma să fie făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. Vor fi comisii de specialitate dar şi de integritate care vor face verificări drastice şi pot da sancţiuni. „Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi”, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. El a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți. „Ne gândim la instituirea Sursă știre […]

  2. […] Controale încrucișate vor fi derulate începând cu 10 martie în toate spitalele din țară, inclusiv la Buzău. Controalele ar urma să fie făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. Vor fi comisii de specialitate dar şi de integritate care vor face verificări drastice şi pot da sancţiuni. „Pregătim cu mare atenție aceste controale încrucișate, compartimentele de control, integritate sunt alături de noi”, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu. El a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți. „Ne gândim la instituirea …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.