masini la vanzare
Polițiștii de la IPJ Buzău au avut, marți, o încercare timidă de a-i descuraja pe comercianții de mașini în a-și expune vehiculele pe trotuare blocând astfel circulația pietonală. Din puzderia de mașini aflate la vânzare pe trotuarele din Buzău, agenții de la Rutieră însoțiți de studenți ai Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” aflaţi în practică la IPJ Buzău au sancționat, nici mai mult nici mai puțin, decât 9 proprietari de autoturisme scoase la vânzare, valoare totală a amenzilor fiind de până în 2.000 de lei.
Un adevărat exemplu pentru viitorii aspiranți la statutul de polițist au putut vedea pe viu cum se aplică legea la Buzău și cât de eficientă este munca unui polițist de la Biroul Rutier.
Primăria municipiului Buzău a adoptat încă de anul trecut o majorare a amenzilor pentru cei care își parchează mașinile pe trotuare în scop comercial însă cu toate acestea rezultatele continuă să se lase așteptate iar trotuarele ce mărginesc cele mai importante artere continuă să fie suprapopulate de autoturisme scoase la vânzare. Amenzile care se situează intre 250-1.000 de lei pe zi par să nu îi descurajeze pe samsarii de mașini care iau numerele autovehiculelor și astfel oamenii legii nu au de unde să știe pe nume cui să taie amenda. Odată cu majorarea amenzilor oficialii Primăriei au propus și înființarea unui serviciu de ridicare a autoturismelor parcate ilegal însă nici până în ziua de astăzi serviciul nu este funcțional cel mai probabil din rațiuni electorale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.