După publicarea articolului intitulat „Hoţii paturilor de spital dispărute luna trecută, prinşi de poliţişti. Paturile care ar fi trebuit să ajungă la spitalul din Pătârlagele, au fost găsite la fier vechi”, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a găsit de cuviință să completeze seria informațiilor transmise prin intermediul comunicatului de presă remis ieri cu câteva precizări menite să clarifice modul de operare al celor doi indivizi care ar fi sustras 16 paturi de spital dintr-un depozit situat în zona Drăgăicii  în perioada 23 mai-5 iunie 2012. Astfel, printr-un comunicat primit astăzi pe adresa Observatorului Buzoian, putem afla lucruri noi care ieri nu au putut fi făcute publice din nu știm ce motive, dar astăzi pot fi date în vileag. Așa se face că, cei doi indivizi, bărbat și femeie de 22 de ani care ieri erau din Prahova astăzi locuiesc „în vecinătatea halei în care erau depozitate bunurile” iar cei doi hoți nu au furat cele 16 paturi de spital deodată ci „au sustras părţile componente ale paturilor metalice tip spital pe parcursul mai multor zile, conturându-se astfel săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.”

Continuăm să credem, chiar și așa, că ceva ”pute” în acest caz iar indivizii nu au acționat taman așa cum scrie Poliția în acest moment.  Dar cum, potrivit IPJ,  cercetările sunt în curs, nu este exclus ca pe parcurs  ancheta să scoată la iveală și alte ciudățenii în acest dosar care la acest moment nu pot fi făcute publice așa cum și ieri era secret faptul că prahovenii locuiau la Buzău.

Vă prezentăm mai jos punctul de vedere oficial al IPJ Buzău în legătură cu articolul publicat ieri, pe seama paturilor de spital dispărute dintr-o hală din municipiu, un caz nemaiauzit până acum în istoria Buzăului:

 

„Activitatea de mediatizare a cazurilor instrumentate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se desfăşoară în baza principiului transparenţei şi cu respectarea întocmai a cadrului legal ce reglementează acest domeniu, inclusiv a prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi ale art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Din cercetările efectuate până în prezent în cauza la care faceţi referire, poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi locuiesc în vecinătatea halei în care erau depozitate mai multe bunuri aparţinând unei unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Buzău şi că au dezmembrat şi sustras părţile componente ale paturilor metalice tip spital pe parcursul mai multor zile, conturându-se astfel săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Componentele respective au fost valorificate ulterior la mai multe centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase, de pe raza judeţului Buzău.

Valoarea exactă a prejudiciului urmează a fi stabilită la finalizarea cercetărilor.

Cercetările sunt în curs, urmând a fi stabilite şi alte aspecte ale comiterii infracţiunii.

În speranţa că punctul de vedere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău va fi preluat de site-ul http://www.observatorulbuzoian.ro, ne reafirmăm disponibilitatea de a clarifica orice problemă ce intră în competenţa de cercetare şi soluţionare a Poliţiei”

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.