Echipa națioanală de tenis de masă feminin a României a fost învinsă categoric aseară de reprezentativa Cehiei cu scorul de 0-3. Româncele nu au reușit să se impună în nici unul din cele trei meciuri disputate. Cea mai greu de învins a fost Daniela Dodean care a câștigat primul și al treilea set din meciul împotriva Ivetei Vacenovska, urmată de Eliza Samara care a reușit să se impună în cel de-al doilea set în fața Renatei Strbikova. Mezina Bernadette Szocs a fost învinsă în cel de-al treilea meci de Dana Cechova chiar dacă s-a luptat până la ultima mingie, reușind să piardă la diferență mică de puncte meciul cu mai experimentata sportivă din Cehia. Scorul pe seturi a fost următorul:

 

Eliza SAMARA          Renata STRBIKOVA     1 : 3 (13:15, 11:7, 7:11, 7:11, 0:0)

Daniela DODEAN     Iveta VACENOVSKA   2 : 3 (11:6, 7:11, 13:11, 8:11, 5:11)

Bernadette  SZOCS    Dana CECHOVA           0 : 3 (9:11, 7:11, 8:11, 0:0, 0:0)

 

La final. Daniela Dodean a declarat că meciul disputat la Buzău era deschis oricărui rezultat și în ciuda faptului că se antrenează intens, reprezentativa Cehiei a avut noroc și a câștigat meciul disputat la Buzău.

„Asta e problema că ne-am antrenat foarte bine si foarte mult și nu am avut nici o pauză după Olimpiadă. Știam că sunt periculoase pentru că și data trecută am pierdut la fel însă și ele au avut foarte mult noroc. Au fost zeci de nețuri și de tușuri care le-au intrat exact când aveau mai multă nevoie și au reușit să învingă. Sperăm ca dacă vom juca cu ele la Europene, pentru că noi sigur ne calificăm, să facem mai bine acolo și să le batem”, a declarat Daniela Dodean.

Pe de altă parte, antrenorul Viorel Filimon a declarat că responsabile de pierderea jocului sunt sportivele care au intrat pe teren și care au tratat superficiat întâlnirea cu Cehia.

„Părerea mea e că am jucat contra unei echipe bune care a participat la toate competițiile cu rezultate foarte bune. Poate că jucătoarele noastre au tratat meciul cu gândul că le vor bate pe sportivele din Cehia și atunci imediat s-a întors împotriva noastră. Au avut și șansă că la fiecare meci au avut câte 10-15 nețuri sau tușe și în situația asta, la valori apropiate totul este posibil. Din păcate, am pierdut 3-0, dar asta e, mai avem două meciuri și sper să jucăm bine pentru ca în luna octombrie să reușim să câștigăm aurul la Europene”, a declarat antrenorul Viorel Filimon.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.