Sute de buzoieni s-au călcat, astăzi,  în picioare pentru a primi o porție de mâncare oferită gratuit cu ocazia Zilei Naționale a României. Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au demarat cu o paradă militară urmată de luări de cuvânt, un spectacol sustinut de artiști populari naționali și locali iar în final autorităţile au pus la bătaie 3.000 de porții de mâncare. Ziua Națională a fost și un bun prilej pentru ca politicienii buzoieni să iasă în fața oamenilor mai ales că se apropie un an electoral.
Și chiar dacă a fost zi de sărbătoare nu înseamnă ca animozitățile acumulate peste an au fost trecute cu vederea. De pildă,  la apariția progresistului Ion Vasile, singurul care a mers să se salute cu senatorul a fost președintele Consiliului Județean Victor Mocanu, primarul Constantin Boșcodeală preferînd să se întoarcă cu spatele pentru a evita un eventual schimb de priviri cu cel care i-a fost șef de partid.
Democrat liberalii buzoieni au prezentat, în premieră, o delegație extrem de redusă la depunerea de coroane formată doar din cei trei parlamentari ai partidului. Colegii de alianță de la UNPR au fost ceva mai numeroși iar printre cei care au participat alături de senatorul Ion Vasile a fost și fostul subprefect, avocatul Nicu Cristian trecut, se pare, de partea progresiștilor.
Președintele și vicepreședintele liberalilor buzoieni, deputatul George Scutaru și senatorul Cristi Bîgiu nu și-au făcut apariția decât în  momentul în care formațiunea politică a depus coroanele de flori, în rest preferând să ocupe locuri discrete în mijlocul mulțimii, strategie adoptată de altfel și de deputatul Cezar Preda.
După rostirea discursurilor autorităților locale s-a dat startul celui mai așteptat moment al zilei când sute de buzoieni au dat năvală pentru a apuca una sau mai multe porții de mâncare. Timp de zeci de minute, jandarmii s-au luptat cu mulțimea pentru a încerca să restabilească ordinea în zona corturilor cu alimente. Mai multor persoane le-a venit rău însă nici una nu a vrut să renunțe la fasolea națională în favoarea îngrijirilor medicale.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Vai de noi şi de alţii ca noi! „Democraţia” actuală a şters orice urmă de demnitate şi ne-a târât în şatra ţigănească iar de aici în tomberonul istoriei! Halal!!!Să-ţi fie naţiune!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.