cresa_sugari-1o

Înscrierea unui copil la creșă, în municipiul Buzău, ar putea fi condiționată de rezultatul unei anchete sociale. Pentru că în municipiu funcționează doar cinci creșe, conducerea Primăriei Buzău este de părere că doar copiii care nu au bunici și ai căror părinți trebuie să meargă neapărat la serviciu ar trebui să beneficieze de loc într-o astfel de instituție. Măsura ar putea fi adoptată în perioada imediat următoare pentru că nu se pune problema construirii unor noi astfel de unități de îngrijire a copiilor.
„Numărul locurilor la creșe este insuficient. Noi le-am preluat, se află într-o situație excelentă dar, eu personal sunt de părere că educația unui copil nu se poate face la creșă. Din acest motiv pe lângă dosarul de înscriere vom trece probabil și la anchete sociale pentru ca aceste locuri să fie doar pentru părinții care nu au părinți și care trebuie să meargă neapărat la lucru și obligatoriu, nu au cu cine lăsa copiii”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
În ceea ce privește locurile din grădinițe, primarul municipiului Buzău susține că lucrurile stau foarte bine la nivelul orașului Buzău. Boșcodeală consideră că numărul de locuri în grădinițe la nivel de județ este chiar mai mare decât numărul de elevi preșcolari chiar dacă, punctual, unele grădinițe au mai multe locuri decât preșcolari. Din această cauză, edilul-șef buzoian spune că este exclus ca noi grădinițe să fie înființate pe raza municipiului în perioada următoare.
„În localul din strada Victoriei nr. 29 nu se va face grădiniță pentru că nu avem nevoie de așa ceva. Cel mai probabil, vor intra în acea clădire unele servicii ale Primăriei pentru că s-a făcut o reorganizare. În grădinițele unde există cereri mai mari încercăm să găsim spații pentru ca la cererile părinților să fie asigurate grupe suplimentare, dar trebuie să spunem că sunt și grădinițe care nu au numărul necesar de preșcolari pentru asigurarea unei bune activități”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.