Din primele date centralizate, la mai puțin de trei luni de la reorganizarea Poliției Rurale, măsura se dovedește a fi benefică. Per total, indicatorii centralizați de conducerea IPJ Buzău creditează ideea că noua organizare pe secții de poliție a mărit eficiența oamenilor legii și a permis totodată polițiștilor să aibă o viață de familie.
Mai mult, conducerea IPJ Buzău spune că, de anul viitor, va exista o infuzie de personal în cadrul secțiilor de Poliție Rurală care va fi formată din tineri absolvenți ai școlilor de profil.
„În mediul rural au scăzut apelurile pe 112 cu 181, infracționalitatea stradală a scăzut în mediul rural de la 109 la 101, criminalitatea a scazut de la 918 la 911, infracțiunile contra persoanei au scazut de la 327 la 239, infracțiunile contra vieții și integrității de la 218 la 180, infracțiuni de loviri sau alte violențe de la 164 la 186”, a declarat inspectorul-șef al IPJ Buzău, comisarul-șef Ion Marin.
Dar nu la toate capitolele oamenii legii stau bine. Există și infracțiuni al căror număr s-a mărit după reorganizarea pe Secții de Poliție Rurală:„avem însă și o creștere de 2 infracțiuni la tâlhării de la 4 la 6 și avem creștere la înșelăciuni. În ciuda eforturilor depuse cu ajutorul partenerilor de la societățile de telefonie mobilă au crescut înselăciunile cu SMS-uri pe telefon și de la 14 infracțiuni avem acum 25.”
Chiar și așa, per total, înființarea Secțiilor de Poliție Rurală este un succes crede șeful IPJ Buzău, deși părerile multora sunt exact contrare.
„Una peste alta, scade infracționalitatea în mediul rural și nu s-au produs mutații majore în ceea ce privește timpul de reacție la eveniment,” a încheiat comisarul-șef Ion Marin.
Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână deputatul Marian Ghiveciu aducea în atenția publicului o tâlhărie comisă într-una din comunele colegiului în care a fost ales, în urma căreia un lăutar din localitate a fost ușurat de 250 de milioane de lei vechi de un grup de indivizi mascați care au întrat peste el în casă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.