Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Lucian Șova alăturându-se astfel demersurilor autorităților buzoiene care au cerut la rândul lor prezența la Buzău a ministrului Cabinetului Dăncilă. Interpelarea lui Romanescu vine într-un moment în care infrastructura în județul Buzău este grav afectată de alunecări de teren și inundații iar podul de la Mărăcineni urmează să fie închis pentru 120 de zile fapt ce va duce la blocaje in trafic atât la intrarea cât și la ieșirea din oraș.

”Podul de la Mărăcineni din județul Buzău, pod care face legătura între Muntenia și  Moldova, intens circulat și folosit, și care este parte integrantă a unui drum european, va fi închis, deoarece necesită ample lucrări de reabilitare urgente, din cauza stării avansate de degradare. Conform unei  adrese transmise de către Secția de Drumuri Naționale Buzău, pe podul nou care asigură tranzitul de ieșire spre Moldova se va circula timp de patru-șase zile pe o singură bandă de mers după care, după ce se va primi avizul de la C.N.A.I.R., se va închide podul metalic pentru o perioadă de 130 de zile. Îndrăznesc să mă întreb, și să vă întreb, domnule ministru, când veți ajunge la fața locului pentru a vedea cu ochii dumneavoastră disconfortul creat de această situație și când veți găsi o soluție pentru problemele de infrastructură cu care se confruntă județul Buzău.
În afară de problema închiderii podului vechi de la Mărăcineni pentru reabilitare, mai trebuie identificate soluții, de către specialiști, și pentru problemele podului de la Vadu Pașii, unde riscă să fie afectat podul de cale ferată, și pentru pagubele produse în această primăvară de inundații și alunecări de teren pe Drumul Național 10. Este absolut necesară și urgentă o evaluare la fața locului de către dumneavoastră, pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a lua cu celeritate măsurile care se impun. Vă menționez că această solicitare a fost anterior facuta si de către autoritățile județului Buzău”, a scris deputatul liberal în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.