O nouă operație a fost realizată, în premieră, la Spitalul Județean Buzău, luni dimineață. Este vorba despre o intervenție chirurgicală stomatologică realizată unei fetițe de 12 ani care suferă de un handicap sever. Pentru realizarea intervenției Spitalul Județean Buzău a încheiat un protocol de colaborare cu medical stomatolog Diana Radu iar operația a fost un succes.
„Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a încheiat un contract de colaborare cu medicul stomatolog – Dr. Radu Diana pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale la persoanele încadrate cu handicap grav. Am hotărât ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău să încheie acest contract de colaborare deoarece în luna Mai am avut o solicitare de la mămică a unei fetiţe în vârstă de 12 ani, care suferă de paralizie cerebrală ataxică, care necesita o intervenţie chirurgicală stomatologică – tratament dentar cu anestezie generală. La propunerea D-nei Dr. Radu Diana în colaborare cu echipa medicală din spital s-a reuşit realizarea intervenţiei chirurgicale stomatologice a pacientei în vârstă de 12 ani”, a spus managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.
Solicitarea a fost făcută de părinții micuței in luna mai iar medicii din Spitalul Județean le-au transmis inițial părinților că operația nu se poate realiza deoarece spitalul nu are medic stomatolog. Pentru că familia micuței nu putea suporta costurile unei astfel de intervenții într-o clinică privată, conducerea SJU a decis să încheie un protocol cu un medic stomatolog ca să poată realiza totuși intervenția.

Luni dimineață. echipa de medici formată din Dr. Radu Diana – medic stomatolog, Dr. Radu Doiniţa – medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi Dr. Năstase Florin – medic specialist A.T.I. au realizat operaţia fetiței de 12 ani, încadrată cu handicap grav. După pregătirea preoperatorie pacienta a fost introdusă în sala de operaţie de unde a ieșit în aproximativ o oră și jumătate și a rămas internată pentru supraveghere pe secţia O.R.L..

„Ne bucurăm că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se întâmplă astfel de evenimente şi dorim ca pacienţii care ajung la spital să aibă încredere că aici vor găsi medici care să le poată rezolva problemele şi nu în ultimul rând vor găsi calitate în actul medical. Vreau să mulţumesc D-nei Dr. Radu Diana pentru că a acceptat să colaboreze cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru faptul că s-a implicat în rezolvarea acestui caz. Mulțumesc totodată întregii echipe medicale care a finalizat cu succes această intervenţie chirurgicală stomatologică”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Totodată managerul SJU Buzău a declarat că are în plan înființarea la UPU Buzău a unui cabinet de urgențe stomatologice cel mai probabil după finalizarea noii secții a Unității de Primir Urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.