Anul 2011 a fost unul plin pentru pompierii buzoieni. Incendii, alunecări de teren, riscuri de explozie dar, cu toate acestea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu s-a confruntat cu dezastre majore. Anul 2011 a debutat cu viscol și drumuri troienite șituații în care angajații ISU au fost chemați să intervină. Incendiile și urgențele medicale au constituit și în acest an o prioritate pentru pompierii buzoieni. Paramedicii SMURD au fost chemați să intervină în peste 2.200 de cazuri accidente de circulație sau situații în care diverse persoane aveau nevoie de asistență medicală. Cea mai mare bătaie de cap a pompierilor buzoieni au fost însă arderile necontrolate. În 2011, angajații ISU au intervenit la nu mai putin de 248 de astfel de cazuri cu 176 mai mult ca în 2010.
Exceptând intervențiile SMURD, timpul de răspuns în situațiile în care a fost solicitat ajutorul pompierilor a crescut în anul 2011, în medie, de la 18 la 20 de minute, creștere cauzată în special de distanţele mari ce au trebuit parcurse dar și de drumurile greu accesibile. Creșterea timpului de reacție nu s-a lăsat însă fără urmări. 8 persoane și-au pierdut viața iar alte 7 au fost rănite în urma incendiilor de la nivelul județului Buzău.
Si distanțele parcurse de echipele de intervenție de la ISU Buzău au crescut simțitor în anul 2011. Dacă în 2010 numărul total de kilometri parcurși era de 27.000, în 2011 autospecialele ISU au parcurs în total peste 38.000 de kilometri.
Cu toate astea responsabilii din conducerea ISU privesc cu încredere anul care abia a început. Deși se anunță furtuni violente sau chiar tornade, completate de incendii de vegetație cauzate de seceta prelungită sau de alunecări de teren atunci când vor veni ploile, specialiștii ISU speră să treacă cu bine și aceste probe iar la final de an, bilanţul să fie unul satisfăcător.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.