O investiție de peste 7 milioane de euro ar putea lua ființă în imediata apropiere a orașului Buzău dacă municipalitatea va fi de acord să prelungească contractul de concesiune a serviciilor de salubritate către firma RER Ecologic.
Reprezentanții firmei de salubrizare au propus autorităților locale prelungirea cu 12 ani a contractului de concesiune a serviciilor de salubritate, în schimbul implementării unei investiții care va permite recuperarea de a 55% din deșeurile colectate la această oră de pe raza municipiului Buzău și a localităților învecinate. Mai precis, se propune realizarea din fondurile societății RER Ecologic Service a unei stații de sortare și prelucrare a deșeurilor care va face din Buzău al doilea oraș din România care beneficiază de o astfel de investiție. O stație similară funcționează deja la Timișoara de mai mulți ani iar reprezentanții societății care o administrează spun că și la Buzău acest lucru ar fi posibil.
Prin amenajarea une astfel de stații de sortare și prelucrare la Buzău s-ar putea recupera peste 50 de mii de tone de materii prime secundare sau combustibil secundar obținut din resturile menajere aruncate de populație la pubelele de gunoi. Consilierii locali și-au dat ieri acordul de principiu pentru realizarea acestei stații însă votul final, care va permite și demararea investiției va fi dat luna viitoare în sedința de Consiliu Local.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.