Programul Naţional de Dezvoltare Locală este în continuare, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte pentru comunităţile locale din ţară. Prin intermediul acestuia s-au realizat investiţii punctuale în sănătate, educaţie, alimentare cu apă sau asfaltare de drumuri. Un aport important la atragerea acestor fonduri în judeţul Buzău l-a avut preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD Buzău, Marcel Ciolacu.
Primăriile din Buzău au primit bani, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale. Un bun exemplu în judeţ este localitatea Cătina care, în ciuda faptului că este administrată de PNL, a primit fonduri de la Guvernul României pentru mai multe investiţii importante. Sume mari de bani au plecat de la Guvernul României pentru ca locuitorii din Cătina să aibă condiții mai bune viață. De exemplu, în satul Zeletin a fost realizat prin PNDL un Punct de asistență și educație medicală, în valoare de 268,887.94 lei. Aici oamenii se pot adresa cadrelor medicale pentru problemele uşoare de sănătate, fiind primiţi într-un centru modern care oferă condiţii decente.
Nici investiţiile în educaţie nu au fost uitate. 448,133.96 lei au fost alocaţi de Guvernul României pentru modernizarea și extinderea Grădiniței Cătina, o locaţie complet schimbată, în care cei mici, pot beneficia de cele mai bune condiţii de învăţare.
Alimentarea cu apă potabilă, unul dintre cele mai importante aspecte ce ţin de viaţa modernă, urmează să fie complet rezolvată în satul Cătina, tot cu bani de la Guvern. Reţeaua de alimentare cu apă din localitate urmează să beneficieze de investiţii de 516,912.00 lei. În acelaşi timp şi reţeaua de alimentare cu apă din cătunul Cătun, sat Corbu va beneficia de investiţii de 475,998.00 lei.
În plus, prin fonduri europene se intenţionează rezolvarea situaţiei unui important drum din comună. Este vorba despre DC 56 care va fi asfaltat pe toată lungimea sa.
PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domenii precum sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.