Anunțul privind candidatura liderului PDL Buzău, Cezar Preda, la Consiliul Județean l-a luat prin surprindere, astăzi, pe cel care ar trebui să-i fie partener, pe liderul UNPR din județ, senatorul Ion Vasile. ”Doctorul” a dezvăluit astăzi pentru ”Gândul” că, potrivit negocierilor, el ar fi fost cel care ar fi trebuit să candideze pentru șefia Consiliului Județean, și nu Cezar Preda, așa cum a anunțat liderul democrat liberal astăzi. Mai mult, senatorul Ion Vasile a părut destul de iritat de gestul lui Preda care ar fi trebuit să meargă la Primăria Buzău și nu la Consiliul Județean, precizînd că democrat liberalii au încălcat înţelegerea dintre cele două partide.

„Noi aveam o înţelegere cu PDL, care a fost parafată şi celor de la Bucureşti: eu la Consiliul Județean şi Preda la municipiu. Dacă ei au încălcat înţelegerea, atunci ne vom reconsidera poziţia”, a declarat, pentru „Gândul”, Ion Vasile.

Totodată, senatorul a criticat poziţia PDL, punând accent pe consecvenţa lor politică „neinspirată”. Din acest motiv, Vasile a spus că-şi va retrage sprijinul şi că nu îi va mai vota de acum înainte. „Fără UNPR, nu mai aveau nici guvernare, nici susţinere, nu aşa se face într-o coaliţie. Noi pregătisem o strategie care astăzi s-a schimbat radical. Va trebui să ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu mai vreau să mai am nimic în comun cu ei”, a mai spus senatorul.
Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, şi-a anunţat, joi, candidatura la Consiliul Judeţean Buzău, spunând că mai are nevoie de girul forurilor superioare ale partidului. „Sunt decis să-mi asum o candidatură la CJ din partea PDL. Vine pe fondul bâlbâielilor din USL, a traseismului practicat de mult timp de unii politicieni buzoieni pentru a-şi atinge interesele personale. Am să anunţ colegiu director al partidului că-mi asum această candidatură, urmând ca acest for să ia decizia finală. Voi face ce îmi cere partidul. Primarii mei mă vor pentru a intra în bătălie. Ei nu admit, ei sunt curtaţi zilnic şi invitaţi cu bani de ceilalţi contracandidaţi. Singura raţiune ca să-i ţină uniţi e să candideze şeful PDL”, a afirmat deputatul Cezar Preda.

În ceea ce priveşte candidatul PDL la funcţia de primar al Buzăului, Cezar Preda a menţionat numele lui Adrian Burducea, însă nimic nu e sigur în privinţa acestei candidaturi, deputatul precizând că decizia finală va fi anunţată până la sfârşitul lunii.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.