Liberalul buzoian Ionuţ Iuga, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, consilier municipal la Râmnicu Sărat, a fost ales, sâmbătă, membru în Biroul Politic Naţional al Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal. Buzăul a fost reprezentat la Congresul Ligii Aleşilor Locali PNL, care a avut loc la Cluj, de opt delegaţi cu drept de vot, condusă de proaspăt realesul preşedinte al structurii buzoiene, Florin Leaua, primarul comunei Puieşti.

Sâmbăta avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca, Congresul Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal, la care au participat peste 1.000 de membri PNL. Cei 12.225 de consilieri locali şi judeţeni şi cei 1.081 primari liberali au fost reprezentaţi de 978 de delegaţi, care au ales noua conducere a acestei structuri şi au adoptat rezoluţiile ,,Aniversarea Centenarului Marii Uniri“ şi ,,Buna guvernare locală”. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor, Michael Schneider, care, în deschiderea lucrărilor, a adresat un mesaj de susţinere a simplificării procedurilor de absorbţie a fondurilor europene de coeziune: ,,Trebuie să diminuăm birocraţia în interesul beneficiarilor. Ştiu că autorităţile locale se confruntă cu dificultăţi din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conştientă de aceste dificultăţi şi doreşte să le simplifice cât se poate de mult”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de încurajare pentru aleşii locali liberali ,,în faţa abuzurilor PSD”: ,,Fiţi răzbătători! Construiţi proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleşii locali ai PNL să obţină finanţare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.