Alina DASCALEANU
Istoria se repetă la Spitalul Județean Buzău. Șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Buzău, medicul Alina Dăscăleanu, a anunțat conducerea unității sanitare că părăsește postul deoarece se mută în alt oraș. Același lucru s-a întâmplat și în urmă cu mai puțin de 4 ani, în februarie 2012, când un alt șef al UPU, medicul urgentist Bogdan Cojocaru părăsea postul deținut pentru a se muta într-o unitate medicală din Capitală.
Atunci, demisia lui Bogdan Cojocaru venea pe fondul unor declarații dure la adresa medicilor făcute chiar de președintele Consiliului Județean la acea vreme, Victor Mocanu. Acum, povestea pare a avea alți catalizatori, însă ca și atunci efectele plecării lui Dăscăleanu vor fi simțite de către pacienții nevoiți să se prezinte la U.P.U. cu diverse probleme de sănătate.
Reprezentanții Spitalului Județean au comunicat situația la nivelul Ministerului Sănătății și încearcă să găsească soluții însă pentru moment nu se arată nici un rezultat.
Spitalul Județean Buzău este într-o criză acută de medici, pe lângă Urgențe posturi deficitare fiind și la specialitățile Radiologie, Cardiologie, Urologie, Oncologie sau Neurologie și asta chiar dacă, în ultimii ani, Consiliul Județean a încercat să ofere o serie de facilități medicilor noi care aleg să profeseze în Spitalul Județean Buzău.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.