Forţe impresionante din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Poliţie şi de la Serviciul de Ambulanţa Judeţean au participat, astăzi, la un amplu exerciţiu cu scopul de a testa capacitatea de reacţie şi cooperare în cazul unui grav accident cu victime multiple. Timp de o oră participanţii la acţiune s-au străduit sa facă tot posibilul să salveze viaţa victimelor rezultate în urma accidentului rutier dintre un microbuz  şi un autoturism. La finalul exerciţiului s-a constatat că toşi cei implicaţi au acţionat conform planului şi fără incidente.

Planul Roşu reprezintă un instrument de coordonare a tuturor forţelor ce trebuie angrenate în cazul unor situaţii de urgenţă, soldate cu victime multiple, aflat la comanda preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La Buzău, Planul Roşu a fost elaborat la finalul anului trecut şi a fost pus în practică prima dată astăzi, în cadrul unei simulări având la bază un scenariu simplu.
Ciprian STERIAN

Forţe impresionante din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Poliţie şi de la Serviciul de Ambulanţa Judeţean au participat, astăzi, la un amplu exerciţiu cu scopul de a testa capacitatea de reacţie şi cooperare în cazul unui grav accident cu victime multiple. Timp de o oră participanţii la acţiune sau străduit sa facă tot posibilul să salveze viaţa victimelor rezultate în urma accidentului rutier dintre un microbuz şi un autoturism. La finalul exerciţiului s-a constatat că toşi cei implicaţi au acţionat conform planului şi fără incidente.

Planul Roşu reprezinta un instrument de coordonare a tuturor forţelor ce trebuiesc angrenate în cazul unor situaţii de urgenţă soldate cu victime multiple aflat la comanda preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. La Buzau, Planul Roşu a fost elaborat la finalul anului trecut şi a fost pus în practică prima dată astăzi în cadrul unei simulări având la bază un scenariu simplu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.