Adrian PETRE
Joi va debuta, la Buzău, cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice„Plaiurile Mioriței” concomitent cu cea de-a doua ediție a Târgului Național de Meșteri.
Spre deosebire de anul trecut, ediția din 2015 se bucură de o participare mult mai numeroasă astfel că numărul țărilor participante aproape că s-a dublat, la Buzău sosind deja ansambluri folclorice inclusiv de peste ocean.
„Dacă anul trecut am avut 7 țări din Europa anul asta sunt prezente 13 țări de pe întreg globul. Avem Algeria, Mexic, Sri Lanka, Tailanda la care se adaugă țările din Europa Germania, Croația, Cipru, Grecia, Albania, Rusia, Polonia și bineînțeles ansamblul Plaiurile Mioriței din România”, a declarat directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, Adrian Petre, organizatorul evenimentului.
Din juriul festivalului va face parte președintele CIOFF Romania, coregraful Marin Barbu, cunoscut buzoienilor ca Nea Mărin în calitate de președinte al juriului.
Festival international de dansuri-18
Ca și anul trecut manifestarea artistică va debuta joi cu o întâlnire a delegaților fiecărei țări participante cu autoritățile județene și locale unde vor face schimb de suveniruri și impresii iar la ora 17.00 din Piața Daciei va porni o defilare a tuturor țărilor participante pe traseul Nicolae Bălcescu-Parcul Crâng acolo unde, după intonarea imnurilor naționale ale țărilor participante fiecare ansamblu va prezenta un scurt program de câte 15 minute.
Festival international de dansuri-11
Ziua de vineri este rezervată atelierelor de lucru unde reprezentanți ai fiecărei țări participante vor încerca să îi învețe pe buzoieni tainele dansurilor populare astfel:
În Piața Daciei vor fi prezenți reprezentanți ai Mexicului, Turciei și Algeriei
În Parcul Crâng vor fi prezenți reprezentanți ai Tailandei, Greciei și Rusiei
În Parcul Tineretului vor fi prezenți reprezentanți ai Sri Lankai, Ciprului și Poloniei
În Piața Dorobanți vor fi prezenți reprezentanți ai Germaniei, Croației și Albaniei.
Festival Dansuri Buzau-4
De asemenea, vineri și sâmbătă de la ora 17.00 pe scena ce va fi amplasată în Parcul Crâng fiecare țară participantă își va prezenta programul artistic cu care intră în concurs, urmând ca duminică, de la ora 18.000 să aibă loc festivitatea de premiere.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.