Județul Buzău se află pe locul al doilea în topul județelor cu cei mai mulți asistați social. Conform datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, în județul Buzău beneficiază de venitul minim garantat un număr de 10.800 de persoane dintr-un total de 475.177 de locuitori, ceea ce înseamnă peste 2,2% din populația județului.
Buzăul este întrecut la numărul de beneficiari ai venitului minim garantat doar de județul Dolj, care are în plată un număr de 13.712 asistați la o populație de 697.374.
La celălalt pol, se află Capitala care, la o populație de peste 2 milioane de locuitori, nu are în plată decât 259 de persoane care primesc venitul minim garantat.
Cuantumul venitului minim garantat este de 141,5 lei/o persoana, 255 de lei/ două persoane, 357 de lei/trei persoane, 442 de lei/patru persoane, 527 de lei/ cinci persoane iar oentru familiile ce depășesc cinci persoane se adaugâ câte 36,5 lei pentru fiecare membru al familiei peste numărul de cinci persoane.

2 COMENTARII

  1. Am mai spus-o și o repet .Cine e tânăr ,sănătos și nu muncește , nu primește ajutor social .Să-l văd acum pe buzoianul puturos cu ce o să-și mai cumpere tutun ca să-și facă țigări ,băutură ( indiferent ce ) pentru că de mâncare și acum tot de la ghena de gunoi mănâncă .Cât o să reziste ,că și cu ziua dacă se duce ,mare lucru nu ia și oricum cheltuie totul pentru viciile de care am vorbit .Este însă rușinos pentru județul nostru .să fim campioni la un asemenea nivel .Poate totuși mă ajută și pe mine cineva să înțeleg cum trăiesc oamenii ăștia fără nimic .?Văd că au familii ,copii ,un bordei acolo ,vai de lume ,dar ce le dau la copii să mănânce și cu ce îi îmbracă .Am încercat eu să fac niște calcule și ,credeți-mă ,cu toată bunăvoința ,nu mi-a dat decât pe minus .Aș vrea să văd un film cu oamenii ăștia .Poate o să înțeleg și eu ceva .Poate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.