Județul Buzău se află pe primul loc în ceea ce privește numărul pacienților vindecați de Covid-19 care au ales să doneze plasmă pentru ajutorarea persoanelor care dezvoltă forme grave ale bolii. Anunțul a fost făcut de președintele CJ  Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de Facebook unde mulțumește buzoienilor care au înțeles importanța acestui gest și personalului Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău.

„Județul Buzău, din nou pe primul loc!

În urmă cu 6 luni vă spuneam că Buzăul va beneficia de un echipament nou pentru colectare de plasmă umană pentru ca pacienții infectați cu SARS-CoV2 să aibă acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună. Astăzi vă anunț cu mândrie că Buzăul se află pe locul I, fiind județul cu cel mai mare număr de donatori. Acest lucru se datorează vouă, tuturor celor care ați fost infectați și ați ales să dați o mână de ajutor celor care acum luptă cu noul coronavirus și se află în stare gravă. Mulțumesc tuturor donatorilor, dar și Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău! #doarîmpreunăreușim, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Consiliului Județean Buzău.

Consiliul Județean Buzău a primit în luna aprilie o sponsorizare constând într-un aparat modern de plasmafereză din partea unei societăți  ce se ocupă cu distribuția de aparatură medicală. Aparatul a fost pus la dispoziția Consiliului Județean în mod gratuit timp de 12 luni iar administrația județeană l-a dat spre folosință Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău. Din luna mai a început procesul de colectare de plasmă hiperimună la Buzău iar Buzăul a înregistrat până acum cel mai mare număr de donatori respectiv 95 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.