UPDATE: Magnitudinea seismului produs în noapte de vineri spre sâmbătă a fost revizuită de specialiștii Institutului Național de Fizică a Pământului la 5,3 grade pe scara Richter. De asemenea, o primă replică a cutremurului a avul loc în aproximativ același loc la o adâncime de 76 de kilometri, în jurul orei 2.48 și a a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter.

 

 

Cel mai mare cutremur din ultimii ani s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.11 în județul Vrancea, aproape de granița cu Bisoca. Seismul a a vut o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter și o intensitate de IV până la VI pe scara Mercalli și s-a produs la o adâncime de doar 91,6 de kilometri, ceea ce a făcut ca miscarea tectonică să fie resimțită din plin atât la Buzău cât și în alte orașe ale țării situate la sute de kilometri distanță, și chiar în Bulgaria.

marturii-cutremurDin primele informații, cutremurul nu a produs pagube sau victime omenești dar mulți dintre cei care l-au simțit s-au ales cu sperieturi.

1 COMENTARIU

  1. Stăteam în pat vorbeam la telefon și a început dintr-o data sa se zgitie patu miam dat seama cai cutremur a început dintr-o data cu un zdruncinat ușor și porma mai tare cam în 3 …… 4 reprize a fost a 2 și a 3 sa zguduit tare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.