Noul cod portocaliu de viscol anunţat de meteorologi pentru judeţul Buzău prelungeşte şi mai mult vacanţa copiilor.
Autorităţile au decis în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc marţi la ora 12.00, să menţină închise şcolile şi grădiniţele până vineri, 13 ianuarie, inclusiv.
Propunerea inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, a fost ca doar miercuri să mai fie vacanţă, însă apoi s-a trecut la vot iar majoritatea a decis că e mai sigur pentru copii să rămână acasă, până ce vom depăşi episodul de viscol. Aşadar, copiii din Buzău vor reveni la ore luni, 16 ianuarie.

“În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat închiderea şcolilor toată săptămîna, eu am avut o altă opinie, nu putem ţine închise şcolile şi grădiniţele din municipiu până ve se rezolvă problema cu transportul a unui copil din comuna…Bisoca. Trebuia închise acolo unde era nevoie, dar asta e. îi ţinem acasă să nu mai fie nici o problemă”, a declarat şeful IŞJ Buzău, Florina Stoian.
Sursa citată a adăugat că pecuperarea orelor pierdute se va face cel mai probabil în zilele de sîmbătă

Decizia adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va afecta de această dată și creșele din municipiul Buzău. Reprezentantul municipalității, viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat în țedința CJSU că Primăria se va supune deciziei adoptate oricare va fi aceasta.
“Decizia privind creşele va respecta decizia luată în comitet, vor rămâne închise pe toată durata săptămînii. . Din punctul de vedere al municipalităţii, nu erau probleme deosebite şi doream ca decizia să fie luată punctual, adică mâine să fie închise iar joi şi vineri să ne întrunim din nou, să vedem care e situaţia efectivă din teren şi să luăm o decizia nouă, , dar vom respecta dceizia şi creşele vor rămâne închise” a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.