Primarul, Constantin Boșcodeală, și-a depus astăzi candidatura din partea USL pentru încă un mandat în fruntea Primăriei municipiului Buzău. Marcat de problemele prin care trece după decesul mamei sale, edilul șef buzoian a ținut totuși să își depună candidatura așa cum anunțase încă de acum o săptămână. Boșcodeală a ajuns la sediul Biroului Electoral Municipal în jurul orei 12.30 insoțit de mai mulți membri PSD dar nu a putut depune și lista de consilieri municipali din pricina absenței liderului PNL Buzău, deputatul George Scutaru, prezent în Parlament la votarea moțiunii de cenzură.
„Am depus candidatura pentru funcția de primar. Din cauza moțiunii de cenzură și a absenței președintelui PNL Buzău care nu a putut fi aici să semneze nu am putut depune și lista de consilieri. Lista va fi semnată când se va întoarce de la București și va fi depusă zilele următoare”a precizat primarul Constantin Boșcodeală.
Vizibil marcat de decesul mamei sale, primarul Buzăului a ținut totuși să declare de ce își dorește un nou mandat, însă la final, când a venit vorba de persoanele vârstnice, primarului i s-au umplut ochii de lacrimi iar vocea i-a devenit din ce în ce mai slabă.
„Pentru mine prioritar a fost ca nivelul de trai al buzoienilor să crească iar rata șomajului în oraș a fost menținută constant sub 2 la sută. Voi continua programul de reabilitare a străzilor din Buzău, am început și voi pune în aplicare în continuare programul de gestionare a câinilor fără stăpân și voi continua cu calitatea serviciilor publice salubritate, căldură, iluminat public, apă rece, caldă și canalizare. Viața în municipiul Buzău trebuie să fie stabilă, oamenii să aibă echilibru, ordinea și siguranța pe stradă pot fi și mai bune. Nu vreau decât ca Guvernul să cadă, oamenii să trăiască mai bine, să ducă o viață mai bună, pensionarii să aibă pensii mai mari iar sănătatea și învățămîntul deopotrivă să-și facă datoria”, a încheiat cu lacrimi în ochi, primarul Constantin Boșcodeală.

Și candidatul independent Victor Mocanu și-a depus astăzi candidatura pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean. Președintele Biroului Electoral Județean Buzău a primit candidatura actualului președinte al Consiliului Județean dar și cele 8 dosare cu semnături necesare pentru a putea candida din postura de independent și a anunțat că o decizie în legătură cu validarea candidaturii va fi dată în termen de 24 de ore. După depunerea candidaturii, Victor Mocanu a ținut să facă o declarație în biroul său din Consiliul Județean, declarație, marcată de mari emoții, care poate fi ascutată chiar aici:
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2012/04/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.