Primăria municipiului Buzău a dat publicității, joi, proiectul regulamentului de acces pe stadionul de atletism, document care urmează să fie lansat în dezbatere publică.

Lucrările la stadionul de atletism sunt la un pas de a fi finalizate, iar pentru că perioada de timp necesară pentru terminarea acestora va depăși ziua de 27 septembrie, conducerea Primăriei s-a strâns la o prezentare chiar pe stadionul proaspăt renovat pentru a-l prezenta publicului pe final de campanie electorală motivul oficial fiind tocmai lansarea în dezbatere publică a proiectului de regulament după care urmează să se facă accesul pe stadion.

În ceea ce privește lucrările acestea sunt la un pas de a fi finalizate și au fost executate sub supravegherea unui expert al World Athletics care a verificat realizarea la standardele cerute a fiecărei etape cuprinse în proiect astfel că rezultatul, cel puțin până la stadiul actual, este unul fără cusur.

Expertul internațional este prezent la Buzău pentru un penultim raport după întocmirea căruia vor fi marcate pistele și vor fi montate aparatele și instalația de iluminare.

La eveniment a fost prezentă și multipla campioană Marina Baboi care s-a declarat extrem de mulțumită de faptul că orașul său natal va avea parte de un astfel de stadion și mărturisind că lipsa unui astfel de loc unde să se antreneze a determinat-o să plece din Buzău pentru a se putea antrena corespunzător.

Mă bucur enorm că Buzăul are un stadion de atletism. Când am plecat eu de acasă, pentru că motivul a fost faptul că nu aveam unde să mă antrenez, nu visam că o să se întâmple acest lucru la Buzău și mă bucur din suflet că s-a realizat acest lucru. Și, de ce nu, o să pot alerga din nou aici și chiar sper să se țină competiții și să pot alerga la Buzău cum doar am visat”, a spus multipla campioană Marina Baboi.

„Un lucru extraordinar care s-a realizat. Performanța Marinei Baboi este cea care m-a determinat să găsesc finanțare și să realizăm acest stadion. Mai sunt de realizat mici retușuri și cred că în 2-3 săptămâni vom avea o minunăție de stadion unul dintre cele mai frumoase și complete din toată țara”, a spus primarul Constantin Toma.

Accesul pe stadion urmează a fi permis pentru toți buzoienii dar numai după ce aceștia obțin un permis de acces de la SCM Gloria Buzău. De asemenea, amatorii vor putea alerga doar pe culoarul 8 în timp ce sportivii legitimați vor avea acces pe culoarele 7 și 8 la antrenamentele uzuale și doar la antrenamente controlate și competiții accesul va fi permis și pe celelalte culoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.