Casa COpil

Medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău au dat un prim verdict în cazul copilului de 3 ani din Ogrăzile, adus sâmbătă la Spitalul Județean mai mult mort decât viu, și care s-a stins în scurt timp, în pofida tuturor încercărilor medicilor de a-l salva.
Conform certificatului medical constatator al decesului, în care au fost menţionate concluziile provizorii, decesul minorului a survenit unei rupturi de cord cu hemopericard compresiv, potrivit IPJ, semnele exterioare de violenţă observate pe cadavru neavând legătură de cauzalitate evidentă cu decesul. În aceste condiții, oamenii legii au serios de lucru și trebuie să stabilească exact cum au stat lucrurile care au dus la decesul micuțului. Pentru clarificarea lucrurilor, medicii legiști vor mai face o serie de examene complementare.

Între timp, cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti și un procuror în timp ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului a solicitat, marți, Tribunalului Buzău prin Ordonanță Președințială luarea în plasament a celor 3 minori aflați în grija familiei din comuna Merei.
Este vorba despre trei copii de 2, 8 și respectiv 9 ani pe care DGASPC Buzău ar vrea să îi știe în siguranță. Totul este însă la mâna instanței. Asistenții sociali din comuna Merei continuă să declare că minorii nu au fost supuși nicicând la rele tratamente.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.