Ministerul Sănătăţii a dat undă verde conducerii Spitalului Judeţean Buzău de pentru organizarea concursului în vederea angajarii a aproape 40 de persoane de care unitatea spitalicească are atîta nevoie.
După primirea avizului conducerea Spitalul Judeţean va face o simulare economico financiară pentru a vedea câți noi angajați își poate permite de banii pe care îi mai are în vistierie apoi se va trece la organizarea propriu zisă a concursului.
Vom face o simulare din punct de vedere economico financiar să vedem ce număr de personal poate duce spitalul în aceste condiții apoi o sa organizăm un concurs pentru ocuparea de posturi cam într-o lună. Fiecare secție are nevoie de personal pentru că fiecare a pierdut un număr mai mare sau mai mic de asistenți și nu se poate spune că una stă cu mult mai bine decât alta”, a declarat Victor Ioniță, directorul medical al Spitalului Județean Buzău.
Ultimele angajări în Spitalul Județean au fost făcute în urmă cu doi ani iar de atunci, recrutările în sistemul bugetar au fost îngheţate fiind necesară pleare a 7 oameni pentru a se putea angaja unul nou. La Spitalul Judeţean Buzău, printre cele mai afectate de lipsa oamenilor sunt secţiile de radiologie şi oncologie dar de departe cea mai gravă situaţie se întîlneşte în unitatea de primire urgenţe acolo unde nici medicii nu sunt suficienți. De altfel criza acută de medici a determinat autoritățile să adopte măsuri speciale pentru situația în care cea mai mare unitate spitalicească din județ identifică medicii de care are nevoie astfel încât pentru ei se poate organiza imediat concurs de ocupare a postului.
„La medici, având in vedere situația cu care ne confruntăm avem posibilitatea de a organiza concurs imediat cum avem un candidat și el îndeplinește condițiile. Au mai fost aduși doi medici unul pe neurologie și altul pe boli infecțioase. Începând de anul viitor cu sprijinul administrației locale și al Consiliului Județean vrem să asigurăm și anumite condiții suplimentare pentru a putea atrage medicii”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean, medicul Victor Ioniță.
Cea mai mare unitate medicală din județ se zbate într-o profundă criză financiară. Recent, consilierii județeni au aprobat ca 450.000 de lei din bugetul de dezvoltare al spitalului să ia calea societăţilor la care sunt înregistrate datorii. Suma este infimă dat fiind că totalul datoriilor depășește 30.000.000 de lei.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.