În primăvară, lucrătorii de la Drmurile Naţionale au făcut o retragere pe lângă ruptura de la Ciuta

Liberalii buzoieni invocă „importanţa economică pentru judeţul Buzău şi pentru locuitorii judeţului Buzău” a DN 10 Buzău-Braşov şi solicită măsuri urgente pentru a evita izolarea a jumătate din populaţia judeţului, din cauza rupturilor de la Ciuta şi Stânca Teherău. După ce problema „craterelor” din drumul naţional s-a limitat la o simplă semaforizare, Cristi Bîgiu şi George Scutaru fac apel la implicare: „Singura măsură luată în atâţia ani a fost să pună un semafor. Intrăm în iarnă şi iar nu se va putea lucra. Probabil, în primăvară se va surpa şi va fi iar blocată circulaţia”, a explicat senatorul Cristi Bîgiu.

 

Cum varianta ocolirii prin Vălenii de Munte ar fi cu mult mai costisitoare ca timp şi ca bani, Cristi Bîgiu a reamintit perioada în care DN 10 nu a fost funcţional şi cât de tare a afectat viaţa celor pentru care, din toate punctele de vedere, acest drum este extrem de util: „Toată Valea Buzăului a fost pierdută. Suntem în prag de a păţi aşa ceva. Am trecut pe acolo acum o săptămână. Drumul s-a mai subţiat, s-a mai surpat. Am făcut o interpelare pe care am depus-o la Senat, iar domnul Scutaru la Camera Deputaţilor, în care să ni se spună: ce măsuri se vor lua, când o vor face şi ce fonduri vor aloca acestei lucrări.”

 

Viaductul Teherău

La rândul lui, George Scutaru a atacat problema situaţiilor similare de pe raza Siriului, mai exact, viaductul Stânca Teherău şi la kilometrul 84+500, unde se circulă tot pe o singură bandă: „Discutând cu localnicii, unul dintre ei mi-a spus că lucrează la drumuri şi ne-a relatat că grinzile de susţinere la viaductul Stânca Teherău ar fi şi ele afectate. Tocmai de asta am ales o modalitate inedită, ca ambii parlamentari să sesizeze, fiecare în camera Parlamentului în care activează, ministrului Transporturilor. În plus, pentru a fi cât mai convingători, s-au făcut nişte fotografii care însoţesc interpelarea”, a spus preşedintele PNL Buzău.

 

Deputatul liberal aproximează că jumătate din populaţia judeţului Buzău ar putea fi afectată de o eventuală blocare a DN 10, precum şi mulţi dintre locuitorii judeţelor vecine: „Solicităm o intervenţie rapidă a ministrului Anca Boagiu şi mai ales să ne dea şi nouă un răspuns despre cât de eficient este sistemul de monitorizare a drumurilor, de la cei din compania aflată în subordine, dacă singura lor activitate a fost să pună un semafor şi nişte parazăpezi din plastic.”

 

Totodată, liberalii cer şi implicarea prefectului de Buzău, în chestiune: „Decât să vorbească despre avantajele regionalizării, mai bine să explice locuitorilor de pe Valea Buzăului ce a făcut el, ca prefect, de câte ori a ridicat problema în faţa ministrului Boagiu, pentru DN 10, ce fonduri vor fi alocate”, a completat George Scutaru.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.