Peste 500 de membri PNL din întreg județul s-au întâlnit, joi, după amiază cu candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu și cu candidata la alegerile europarlamentare Ramona Mănescu fost ministru al Transporturilor. Întâlnirea a fost una mobilizatoare în care toți cei care au luat cuvântul de la președintele organizației județene a PNL Buzău și până la președintele partidului Crin Antonescu i-au îndemnat pe liberali să lupte ca și cum ar fi candidați la alegerile europarlamentare.
După cuvântul de deschidere al președintelui PNL Buzău George Scutaru care a prezentat echipa care va coordona alegerile europarlamentare de la Buzău primul înscris la cuvânt a fost primarul municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban cel care a transmis echipei de la conducerea PNL Buzău să se ocupe cu precădere de campania electorală din estul județului pentru că la Râmnicu Sărat are cine face campanie. Lui Viorel Holban i-a urmat la microfon senatorul liberal Doina Tudor care aținut să puncteze că liberali au ieșit doar temporar de la guvernare pentru ca să revină la guvernare odată cu câștigarea președinției dar și că alegerile europarlamentare reprezintă un test care va arata dacă liberalii sunt capabili să dea țării primul președinte liberal.
Un alt discurs care a animat sala a fost cel al celui mai tânăr primar liberal din Buzău , Adrian Perțea, care a smuls ropote de aplauze când cu glasul tremurând de emoție i-a spus primarului Viorel Holban că deși are doar doi ani de politică la activ își propune să scoată un procent mult mai mare la alegerile europarlamentare în localitatea pe care o păstorește chiar dacă, ca și număr vor fi mai puține voturi decât la Râmnicu Sărat.
Penultimul înscris la cuvânt, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu a fost cel care le-a reamintit celor prezenți că județul nu s-ar fi putut dezvolta așa cum a făcut-o în ultimii doi ani fără sprijinul oferit de președintele PNL, Crin Antonescu în campania din 2012 dar și faptul că alegerile europarlamentare reprezintă punctul de plecare pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.
„De când echipa PNL a câștigat alegerile la Buzău județul nostru a început să se dezvolte dar toate astea nu ar fi fost posibile fără sprijinul domnului Antonescu fără de care nu cred că aș fi fost astăzi președinte al Consiliului Județean Buzău. Acesta este doar începutul. Este momentul ca valorile liberale să devină valori naționale iar rezultatele de la alegerile europarlamentare vor fi doar punctul de plecare pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Am demonstrat ca putem câștiga și trebuie să o facem din nou pentru ca asta înseamnă revenirea la guvernare”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
La rândul său, președintele PNL, Crin Antonescu a explicat că PNL a devenit un partid puternic iar acest lucru a fost recunoscut și de PSD care a mărturisit că nu ar fi putut ajunge la guvernare fără ajutorul PNL.
„PNL este un partid puternic, capabil să lupte cu oricine stă în calea aspirațiilor și obiectivelor sale și acest lucru trebuie demonstrat tuturor la 25 mai. L am făcut pe Ponta prim ministru, fără noi nici PSD și nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a făcut PSD mai departe? Ce știau! Nu au învățat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunoștință față de niște oameni care i-au sprijinit cât le era greu, cât erau în opoziție, erau nedreptățiți de regimul Băsescu. Au uitat că au avut o viață frumoasă în opoziție în guvernul Tăriceanu, că în 2009 le-am dat votul pentru Geoană fără să le cerem nimic în schimb, au uitat că i-am adus la guvernare și l am făcut pe ponta din mai nimic ditamai prim ministru. Am încheiat alianța pe picior de egalitate, le-am, dat credibilitate, am pus blazonul și istoria partidului, pentru că numai împreună cu noi puteau să ceară și să obțină voturile ca să aibă prim ministru”, a declarat liderul PNL Crin Antonescu.
În final, Crin Antonescu le-a reamintit liberalilor buzoieni despre bătăliile câștigate de-a lungul vremii și despre faptul că are încredere că organizația din Buzău va scoate un scor bun la alegerile europarlamentare.
„Prima bătălie pe care o evoca aici Cristi Bîgiu și pe care nimeni nu credea că o vom câștiga cu PSD a fost în 2012 Când Buzău era singurul județ în care dețineau președinția CJ și Primăria și în care m-am bătut la negocieri până am obținut pentru Bîgiu, PNL și pentru dumneavoastră această președinție.
N-am făcut-o nici ca să mă cert cu PSD, că a găsit motiv de gâlceavă de vreo două luni, nici din ambiție, nici pentru un om la care țin și pe care-l respect care e Bîgiu ci am făcut-o pentru dumneavoastră. În 2009 eram singuri în opoziție și la europarlamentare n-avea nici o treabă nimeni, și eu alergam să obținem un scor politic, am venit la Buzău și v-am văzut cum țineți la acest partid și cum ați luptat și veți lupta în continuare. Bîgiu și Scutaru nu sunt doar liderii dumneavoastră aici, sunt doi dintre liderii naționali ai partidului, sunt doi dintre cei mai apropiați colaboratori ai mei și le mulțumesc din tot sufletul”, a încheiat Crin Antonescu

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.