Liberalii buzoieni nu sunt de acord cu proiectul de hotărâre conform căruia Primăria ar dori contractarea unui împrumut de 15 milioane de euro prin emiterea de obligațiuni municipale.
Chiar dacă la o primă vedere recunosc că ar fi nevoie de bani în timp scurt pentru realizarea de investiții, liberalii nu sunt de acord cu cheltuirea banilor pentru cele propuse de primarul Constantin Toma.
„Nu înțelegem de ce pentru unele din prioritățile propuse de domnul Toma nu s-au accesat fonduri europene. Construcție consolidare și punere în valoare a complexului Alexandru Marghiloman. De ce nu s-aau accesat fonduri europene așa cum s-a promis? De ce nu s-au făcut proiecte. Credem că ar trebui scos de pe listă și banii alocați acestuia să meargă către străzi și parcări. Apoi 3,7 milioane de euro pentru restaurarea cinematografului. Chiar este nevoie? Chiar este o prioritate? În ceea ce privește clădirea bazarului suntem de acord ca ea să aibă o altă destinație dar ea trebuie pusă în valoare pentru că este o clădire istorică și vom solicita avizul de la Comisia Națională de Cultură și Patrimoniu de Restaurare a Monumentelor Istorice pentru soluția care ni s-a prezentat ca proiect pentru că am observat că se va lipi de acea clădire una nouă care urmează a fi construită. De asemenea credem că această clădire mergea valorificată cu fonduri europene”, a declarat consilierul Constantin Ionescu.
De asemenea liberalii nu sunt de acord nici cu creșterea prețului la serviciile de salubritate și se întreabă cum e posibil ca în alte orașe precum Sibiul și Brașovul sau primăriile Capitalei prețurile să fie mult mai scăzute.

7 COMENTARII

    • Ion Dumitru……cunosti faptul ca pentru monumente istorice (conacul lui Marghiloman) se pot accesa fonduri europene? Dar stii ca banii aia nu se pot fura? Sau despre cladirea Bazar, ca se putea gasi alta solutie, alte fonfuri decat bugetul primariei? (insufiente, se recurge la imprumut, comisionare, maruntei). Constituie progres cand te imprumuti? In familia ta, tu faci imprumut la CAR ca sa cumperi incaltaminte copiilor, desi te duci la nunti? Ia-o ca pe o metafora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.