Liberalii buzoieni trag un semnal de alarmă asupra  alunecărilor de teren care au loc în principal primăvara și asupra riscului destul de mare ca acest fenomen să închidă drumul național 10 care face legătura între Buzău și Brașov. Pe această șosea există două puncte critice care, la o eventuală alunecare de teren, ar atrage închiderea drumului și implicit izolarea parțială a gospodăriilor de pe Valea Buzăului de municipiul reședință de județ.
„Avem un cod galben de ploi pe nordul județului și avem alunecări de teren pe DN 10 atât la Ciuta cât și la Teherău. Din noiembrie de când eu și domnul Bîgiu am făcut o interpelare doamnei Boagiu nu s-a întamplat nimic. Domnul Beganu a anunțat încă din luna ianuarie că vor fi acordate lucrările. Licitația a avut loc, s-a finalizat, dar nu a fost dat ordinul de începere a lucrărilor din lipsă de bani. Vreau să întreb responsabilii de la Prefectură și Ministerul Transporturilor, trebuie să se ducă și cealaltă bandă de acces la Ciuta ca să să se sesizeze domnul Nazarie și să constate că s-a produs un mare cataclism?”, a declarat deputatul George Scutaru.
Președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a mai precizat că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei situații și a cerut prefectului Paul Beganu să încerce să rezolve într-un fel această problemă. Mai mult, deputatul Scutaru a avansat ideea ca în cazul în care Guvernul nu ia o decizie cu privire la refacerea DN10 ar putea fi adoptată o soluție asemănătoare celei petrecute astăzi în județul vecin. Astăzi, în Vrancea 400 de persoane au blocat drumul naţional 2 E 85 traversând încontinuu un marcaj pietonal, nemulţumiţi de starea dezastruoasă în care se află două drumuri naționale.
„De ce trebuie să acționăm în al 12-lea ceas cand putem preveni. Licitația este finalizată de 4 luni dar nu s-a turnat o roabă la Ciuta. Domnul Beganu măcar cât o mai fi prefect să ia o decizie ca să rămână în mintea locuitorilor de pe Valea Buzăului cu o amintire frumoasă. Eu apelez la dânsul să se implice dar dacă cei din minister nu actionează decât la presiunea oamenilor care blochează drumuri(nr. cum s-a întâmplat în Vrancea) sigur că se poate recurge și la această metodă”, a precizat președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru.
Liderul liberalilor buzoieni a mai declarat că în cazul unei alunecări de teren cât de mici în zona afectată de la Ciuta, Drumul Național 10, un drum extrem de important la nivel național, riscă să fie închis iar atunci cu siguranță autoritățile se vor trezi.
De aceeași părere este și candidatul USL la președinția Consiliului Județean, senatorul Cristi Bîgiu. Acesta consideră că drumul surpat din localitatea Ciuta este un real pericol iar odată ce licitația a fost făcută ar fi trebuit să înceapă și lucrările.
„La o alunecare cât de mică drumul riscă să fie închis. Am trecut săptămâna asta și partea dinspre râul Buzău s-a lăsat destul de mult chiar și pe partea pe care se circulă. Licitația e făcută, nu contează cine a câștigat dar trebuia să se semneze ordinul de începere a lucrărilor. Lipsa fondurilor e o poveste, pentru că nu poți organiza o licitație dacă nu ai fondurile necesare”, a conchis senatorul liberal, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.