Decizia Ministerului Educației și Cercetării de a nu duce la îndeplinire prevederile hotărârii judecatorești prin care fostul șef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Buzău, Dumitru Ene, ar fi trebuit să fie repus pe funcție, l-a determinat pe acesta să acționeze în instanță ministerul de resort pentru nerespectarea unei hotărâri judecatorești, definitive, irevocabile și executorii.

Primul termen în proces a avut loc deja în data de 4 martie a.c., când ministerul a depus o întâmpinare și judecarea a fost amânată pentru finalul acestei luni. Dumitru Ene a declarat astăzi telefonic, pentru observatorulbuzoian.ro, că nu a intrat încă în posesia întâmpinării facute de minister și a precizat că are informații că se pregatesc presiuni asupra sa din partea instituțiilor statului: „Chiar dacă în legătură cu o parte a hotărârii existau îndoieli din cauza unei greșeli de dactilografiere, restul prevederilor ar fi trebuit puse imediat în aplicare. Pentru data de 24 martie, a fost fixat un nou termen în acest proces și, cu siguranța, vă voi ține la curent. Pe de altă parte, am informații că s-au început verificări asupra unor investiții și achiziții derulate în perioada în care eram la conducerea I.Ş.J., dar care au trecut cu bine de controlul Curții de Conturi la momentul respectiv. Nu am fost înstiințat încă pe cale oficială de așa ceva însă mă aștept să se recurgă și la astfel de chestii ”, a precizat Dumitru Ene.

Am încercat să o contactăm telefonic şi pe Florina Stoian, inspector şcolar general în funcţie, dar deocamdată nu a răspuns la apelurile noastre. Vom reveni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.