Liberalii buzoieni s-au supărat pe mai marii de la București care au refuzat numirea în funcția de subprefect a lui Viorel Holban, cel de-al doilea liberal propus pentru unul din cele două posturi de la vârful Prefecturii.

În ședința de  miercuri, Guvernul i-a eliberat din funcție pe cei doi subprefecți, Vasile Alecu și Adina Moiseanu, susținuți de altfel tot de PNL,  și a numit-o pe  Marieta Boloș, șefa femeilor liberale.

Cealaltă propunere a liberalilor, preotul Viorel Holban, fost primar al municipiului Râmnicu Sărat și fost secretar general al PSD Buzău revenit ulterior în PNL, nu a fost acceptată până acum. În acest context, senatorul buzoian, Vlad Pufu, critică decizia colegilor de la Centru, decizie despre care spune că așează organizația într-o situație, cel puțin, inconfortabilă.

„Am intrat în politică să vorbesc, nu să tac! Drept urmare, atrag atenția decidenților guvernamentali că modul în care a fost gestionată instalarea noilor subprefecți a adus serioase prejudicii organizației PNL Buzău, creând în interior incertitudine și neîncredere.

Amânarea fără o explicație pertinentă, oficială, a numirii celui de al doilea subprefect ne pune într-o situație cel puțin inconfortabilă față de cei care ne-au încredințat votul lor în 6 decembrie.  Răfuielile din spatele politicii locale, escaladate la acest nivel, trebuie să înceteze, mai ales în contextul provocator actual. BPJ, prin vot majoritar, a respectat calendarul propus și a înaintat cele două nominalizări la termenele stabilite. Situația în care ne aflăm astăzi se putea lesne evita.

Ne dorim să devenim o alternativă serioasă a PSD la Buzău, iar acest obiectiv îl putem atinge doar cu predictibilitate și responsabilitate. Același lucru îl transmit și colegilor de coaliție de la Buzău”, a scris senatorul liberal care este și președinte al organizației municipal a PNL Buzău.

 

La Buzău nici persoana care ar fi trebuit să ocupe funcția de prefect nu a fost nominalizată după ce liderul PLUS Mihai Răzvan Moraru, propus inițial pentru această funcție nu a fost acceptat de către membrii PLUS de la Centru, dat fiind unele probleme penale cu care s-ar fi confruntat în trecut fratele acestuia. Chiar colegii din USR Buzău ar fi fost cei care ar fi transmis către organizația centrală a PLUS un memoriu în care ar fi adus la cunoștința acestora problemele pe care Moraru le-a avut în familie.

Din câte se pare, refuzul numirii în funcție a lui Viorel Holban ar putea avea aceleași rădăcini. Viorel Holban este fratele fostului deputat Titi Holban, care a fost anchetat și condamnat pentru fapte de corupție, or tocmai condamnarea acestuia ar atârna  greu în cazul numirii lui Viorel Holban ca  subprefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.