Un licean din Buzău a fost astăzi la un pas de moarte din cauza consumului de etnobotanice.
Copilul a ajuns în cursul zilei la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, după ce i s-a făcut rău la școală, pe fondul consumului de halucinogene.
Totul s-a întâmplat în timpul cursurilor. Când a simțit că-i fuge pământul de sub picioare, băiatul a ieșit la aer, în speranța că-și va reveni. Acolo l-a găsit directoarea școlii care și-a dat seama că acesta nu se simte bine. Cadrul didactic a vrut să cheme medicul însă copilul își chemase deja părinții.
”De dimineață, chiar eu l-am observat pe elev, la intrarea în atelier. L-am întrebat de ce nu participă la ore, mi-a zis că se simte rău. Am observat că era palid. I-am cerut să meargă la cabinet și mi-a spus că și-a anunțat deja tatăl”, a declarat astăzi directorul școlii în care s-a produs incidentul. Familia l-a dus iniţial acasă dar când adolescentul a căzut în inconştienţă a fost transportat la Urgenţe. Acolo, adolescentul a ajuns în comă, însă până la urmă se pare că a depășit faza critică, cel puțin așa speră medicii care îl au în grijă.
Cazul adolescentului căruia i s-a făcut rău după ce a consumat etnobotanice nu este singular. De la începutul anului, 18 persoane, în mare parte adolescenţi, au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, după ce au consumat droguri ușoare. Stupefiante pe care tinerii reșesc să le procure chiar dacă la Buzău în prezent nu este deschis, oficial, nici un magazin de vise.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.