Peste 400 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au participat, săptămâna trecută la acţiuni preventiv-reactive, desfăşurate cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural ocazie cu care au descoperit nu mai puțin de 169 de elevi ce chiuleau de la ore.
Poliţiştii au verificat, astfel, locurile şi zonele cunoscute ca frecventate de elevi, în vederea depistării celor care absentează de la cursuri şi au efectuat controale în unităţi comerciale, pentru a stabili dacă angajaţii se conformează interdicţiilor legale referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice şi ţigări minorilor.
Totodată, s-a avut în vedere identificarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi a fost verificat modul de punere în aplicare a regulamentului de ordine interioară cu privire la accesul în unităţile şcolare şi modul de executare a serviciului de către personalul de pază.
În total, au fost efectuate controale la 166 de unităţi de învăţământ şi 288 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 19 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În zonele în care s-a acţionat, poliţiştii au identificat şi 169 de elevi care absentau de la cursuri.
De asemenea, într-unul dintre barurile controlate de poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au fost depistaţi trei adolescenţi (doi de 17 ani şi unul de 16 ani) şi un tânăr în vârstă de 19 ani, toţi elevi la un liceu din Buzău, în timp ce practicau jocuri de noroc neautorizate (joc de cărţi cu miză în bani).
Cei patru elevi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 500 de lei, poliţiştii luând măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 61/1991 şi împotriva barmanului care a îngăduit practicarea jocului de noroc.
Totodată, conducerea liceului la care sunt înscrişi elevii respectivi a fost informată cu privire la aspectele constatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.