Curiozitate, descoperire, formare, cunoaștere și foarte multă implicare. Acestea sunt cuvintele ce descriu cel mai bine experiența celor zece tineri de la Liceul Tehnologic,,HenriCoandă’’ care au avut bucuria să participe la proiectul ,,Hai la Facultate! Program de vară pentru elevi de liceu – StudUPB”.

Strânsa legătură dintre cele două instituții de învățământ – Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ și Universitatea Politehnică București – s-a concretizat în acest an într-o activitate ,,de neuitat’’, așa cum spun elevii implicați în program. Timp de două săptămâni, tinerii de la liceul buzoian au avut prilejul să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă viața de student la UPB și care sunt pașii ce trebuie parcurși pentru a devein cei mai buni ingineri. Programul atent stabilit a îmbinat utilul cu plăcutul astfel încât elevii de la ,,Henri Coandă’’ să poată observa toate aspectele domeniului în care se vor putea valoriza pe viitor.

Au experimentat,  au făcut teste,  au învățat,  au vizitat facultățile  din cadrul Politehnicii, au stat de vorbă cu studenții de aici, au gustat puțin  din viața de cămin dar s-au bucurat și de activități recreative vizitând câteva dintre punctele de reper ale capitalei. Motto-ul ,,Ingineria modernizează Româniaa fost perceput cu alți ochi, tinerii înțelegând și mai bine fapul că ei sunt exponenții schimbării și că piața muncii are mare nevoie de ingineri și meseriași buni.

Pe tot parcursul celor două săptămâni,elevii au fost însoțiți de profesorul Dan Belu, fost absolvent al UPB. În total, numărul participanților la proiectul organizat  UPB  și finanțat de Banca Mondială, a fost de 225 de tineri, încadrați la unități de învățământ din apropierea municipiului București.

,,Într-o epocă puternic tehnologizată, învățământul professional și ethnic este calea spre succes. Scopul implicării elevilor noștri în acest proiect a fost acela de a-i ajuta să își dea seama ce ramură a ingineriei li se potrivește cel mai bine. Este un domeniu foarte vast. De la medicină la aeronautică, de la trasporturi la electronică, numeroasele ramuri existente în cadrul facultăților pe care le-au vizitat și despre care s-au informat în amănunt, îi vor ambiționa și mai mult și îi vor motiva să devină și ei studenți, apoi ingineri. Societatea funcționează mai bine în echipă iar proiectele de acest gen sunt cheia spre reușită, spre tineri mai responsabili și o Românie mai demnă’’, a declarat profesorul MirelaPetre de la Liceul Tehnologic ,,HenriCoandă’’

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.