Șeful PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, candidat pentru un nou mandat de deputat pe Colegiul 7 Buzău a răspuns, astăzi, într-o conferință de presă, acuzațiilor aduse de candidații USL referitoare la incidentul produs sâmbătă la Mărăcineni. Preda consideră că incidentul de sâmbătă are doar darul de a-i crește popularitatea contracandidatului său din partea Uniunii Social Liberale.
„Resping și regret orice fel de incident indiferent de unde este omul care are de suferit.
Ceea ce s-a întâmplat ieri la Mărăcineni, lucru pe care l-am aflat din presă, este regretabil și arată o doză de disperare cu privire la șansele candidatului lor pe Colegiul 7. Eu am fost însoțit, ieri, de peste 150 de oameni și 30 de mașini. Am înțeles de la responsabilii mei de campanie că alături de caravana noastră s-au lipit două mașini, una cu portavoce și una cu unii de la Poliția Comunitară cu bâte în mașină. Li s-a spus să plece și au plecat apoi, s-au întors să creeze un eveniment. Vă întreb acum: cum este ca 5 suporteri ai lui Dinamo să intre în galeria Stelei de 10 mii de oameni și să strige pro Dinamo? La ce să te aștepți? Nu se pot produce decât busculade și amândouă părțile pică rău. Eu invit USL să renunțe la astfel de acțiuni”, a declarat liderul PDL, Cezar Preda.
Candidatul ARD pe Colegiul 7 Camera Deputaților a mai afirmat că prin aceste manevre USL dă dovadă că lucrurile nu stau deloc așa cum le prezintă contracandidații săi iar evenimentul de ieri este o încercare de a-și face imagine la nivel național folosindu-se de numele său.
„Ei spuneau că vor câștiga cu 70 la sută. Dacă este așa de ce mai fac asemenea lucruri? Nu vor câștiga în Colegiul 7 și asta este problema. Au afișat în tot orașul afișe cu Cezar Preda pe negru scrise cu portocaliu cu ce am votat în Parlament. Eu îmi asum aceste lucruri dar ei nu vor ca eu să le explic oamenilor de ce a fost nevoie să fac asta. De ce domnul candidat al USL nu se promovează singur prin proiectele sale? Vor să se cațere în notorietate pe numele meu”, este de părere deputatul Cezar Preda.
În ceea ce privește evenimentele petrecute sâmbătă dimineața la Mărăcineni, liderul PDL Buzău spune că o parte din vină aparține și Poliției care nu i-ar fi împiedicat pe susținătorii USL să se alăture caravanei ARD. Totodată, deputatul Cezar Preda îi atrage atenția atât ministrului de Interne, Mircea Dușa cât și șefului Poliției Buzău că este încă deputat în funcție și ar trebui să fie tratat ca atare.
„Domnule ministru ați uitat că Cezar Preda este un parlamentar în funcție? Domnule șef al Poliției Buzău, ați uitat că eu sunt deputat în funcție. Eu nu sunt un candidat. Eu sunt parlamentar în funcție și atâta timp cât eu respect legile României și jurâmântul prin care țara m-a responsabilizat vă rog sa vă respectați obligațiile legale față de un deputat al României și să nu să pactizați cu lumea interlopă și cu oamenii puși să facă scandal. Vă rog să securizați campania electorală pentru că nu vrem decât să fim lăsați în pace să explicăm oamenilor, casă de casă, și nu după afișe ceea ce am făcut și ce vom face. USL la Buzău nu va face ce vrea nici cu ajutorul Poliției județene, nici cu ajutorul Poliției Locale și nici cu ajutorul interlopilor. Poliția nu a vrut să intervină absolut deloc la Mărăcineni deși stiau că este o caravană de aproape 150 de persoane. La Vadu Pașii, duminică, au asigurat zona pentru că sâmbătă am făcut adresă și am dat traseul dar la Mărăcineni nu au vrut să intervină. Puteau spune face echipa USL un sat, echipa ARD un sat. Așa se face civilizat. Asta este reproșul meu. Eu sunt parlamentar în funcție și am dreptul să le vorbesc oamenilor și să primesc mesaje de la ei. După 10 decembrie, vom mai vedea…”, a încheiat liderul PDL, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Domnule PREDAtor numai mintiti populatia cu asemenea declaratii Erati la 50M de INcident.. CUm puteti sa Afirmati asa ceva?? Agentul de la politie este MARTORUL principal ca erati la 50m de INCIDENT.. Rusine sa va fie.. trebuie sa va faceti un slogan .. Va ARD-em peste tot .. Va ARD pensiile si salariile Oameniilor.. RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.